bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

TechSoup та GIZ забезпечили проекти з професійної інтеграції ВПО технологічними рішеннями
08.05.2019

У квітні 2019 року ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» та Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» скористалися можливостями TechSoup Україна та отримали пільгове програмне забезпечення, яке застосовуватиметься в проектах із професійної інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) підтримало українські ОГС на шляху до цифрової трансформації, сплативши збір за оброблення замовлення і забезпечивши їх технічними засобами.

Фонд «Професійний розвиток Харкова» та Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» готуються до старту нових проектів, спрямованих на підвищення значущості робітничих професій і професійну інтеграцію соціально вразливих груп населення за допомогою професійного навчання та працевлаштування. В рамках донорської підтримки організації отримали ноутбуки, на які GIZ рекомендував встановити ліцензійне програмне забезпечення.

«Ідея замовити програмне забезпечення через TechSoup Україна належала керівниці ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» Ірині Фоменко. В рамках проекту ми надавали технічне обладнання і цікавилися, як встановити ліцензійне програмне забезпечення. Пані Ірина повідомила, що в них уже є досвід придбання софту за пільговою ціною. Донорські організації дуже схвально ставляться до використання громадськими організаціями ліцензійного програмного забезпечення, але ми знаємо, що у багатьох ОГС із цим проблеми», прокоментувала керівниця проекту GIZ «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні» Наталія Малютіна.

В рамках Програми українські неприбуткові організації вже отримали програмне забезпечення на більше 15 000 000 грн, заплативши лише 750 000 грн.

«Фонд «Професійний розвиток Харкова» не вперше користується можливостями TechSoup. Тому, коли виникла необхідність у встановленні програмного забезпечення, я запропонувала донору заощадити і скористатися можливостями отримання ліцензійного програмного забезпечення за пільговою ціною. У результаті звільнені кошти дозволили придбати потужнішу техніку. Як керівниця організації я зацікавлена, щоб у розпорядженні організації були сучасні ноутбуки з якісним програмним забезпеченням. Згідно з нашими внутрішніми політиками ми використовуємо лише ліцензійний софт. На мою думку, аргументи на користь піратського програмного забезпечення відсутні», розповіла голова правління Фонду «Професійний розвиток Харкова» Ірина Фоменко.

Оскільки громадським організаціям часто не вистачає ресурсів для замовлення ліцензійного програмного забезпечення, донори йдуть на зустріч і в рамках проектів надають підтримку в отриманні технологічних рішень.

«Ми вже рекомендуємо ОГС, із якими співпрацюємо, користуватися програмою TechSoup Україна. Коли ОГС повідомляють, що не можуть замовити програмне забезпечення, то ми радимо скористатися можливостями Програми технологічної підтримки неприбуткових організацій України. Крім того, коли ми забезпечуємо організації технічними засобами, в договорі рекомендуємо використовувати саме ліцензійний софт», підсумувала Наталія Малютіна.

Долучайтесь до Програми технологічної підтримки неприбуткових організацій України за посиланням. Необхідна консультація в отриманні програмного забезпечення? Напишіть нам на адресу [email protected] або зателефонуйте за номером +38 (044) 296 1052.

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   1806 днів тому   #  

TechSoup сприяє монополії корпорації Microsoft, яка загалом неґативно вплинула на розвиток комп'ютерної сфери та громадянського суспільства в усьому світі. Продукти цієї фірми і ті, які нерозривно з нею пов'язані - набули такого поширення через неринкові методи роботи неетичних монополістів.
Дуже жаль, що дуже шанований сайт ГУРТ популяризує ТЕХ-СУП і при цьому не інформує про зворотній бік того, що відбувається. Тому я інколи даю ту чи іншу інформацію у коментарях.

Оскільки "Професійний розвиток Харкова" дуже шанована мною орґанізація і ми знаходимося в одному місті, пропоную свою допомогу як волонтер у встановленні та налаштуванні ВІЛЬНОГО ПРОҐРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ. Особливо радий буду допомогти облишити Windows і перейти на Linux, що є БЕЗПЕЧНІШИМ, ПРОСТІШИМ, ОФІЦІЙНО І ЗАВЖДИ БЕЗКОШТОВНИМ.

Відповідальне споживання - важлива опора громадянського суспільства! Думайте і не давайте ошукувати, у т.ч. під виглядом благодійності !

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   1803 дні тому   #  

Добрий день, пане Ігорю!

Дякуємо за коментар. Єдиної думки, яке саме програмне забезпечення краще, немає. Ознайомитися з альтернативним судженням Ви можете за посиланням https://digi.gurt.org.ua/archives/729. Більшість представників ОГС та бізнесу все-таки використовують програмне забезпечення від Microsoft.

З повагою,
Максим Мазипчук

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   1803 дні тому   #  

Дякую за небайдужість. За линвою https://digi.gurt.org.ua/archives/729 є лише інформація про акцію Майкрософта для ІГС, ніяких альтернативних думок там, на жаль, нема. Імовірно хтось щось переплутав.
Взагалі більшість людей у світі у багатьох сферах користується продуктами Майкрософт або пов'язаними із ними. Я просто вказую на причини і наслідки цього.

І ще раз пропоную свою допомогу тим, хто захоче унезалежнитися від монополістів.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.