bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху: Народження першого проекту
16.08.2012

Проект народився за чашкою чаю на лоджії в одному з будинків Дніпродзержинська.

Історія страви
Проект народився за чашкою чаю на лоджії в одному з будинків Дніпродзержинська. Молоді люди, щойно повернулись з загальноукраїнського молодіжного табору. Вони обговорювали те, чому в Дніпродзержинську немає дієвих молодіжних ініціатив. Потреба суспільних перетворень та активних дій висіла в повітрі. За хвилин тридцять на папері з”явилась програма молодіжного тренінгу та список того, що було б потрібно для його проведення.

Інгредієнти
З програмою тренінгу було все більш-менш зрозуміло. Кожен брав свою частину сесій та розробляв методику, підбирав матеріали. Головне питання було - як знайти учасників, приміщення, канцтовари та харчі на каву-брейк?

Спосіб приготування
У молодих людей не було ні приміщення, ні грошей, ні друкувального верстату, щоб їх надрукувати:) Однак, була ідея. З цією ідеєю молодь нахабно пішла до влади. 06 вересня в приймальні міського голови м. Дніпродзержинська Ярослава Корчевського ми просили для проекту:

  • приміщення 1 шт.
  • маркери 4 шт.
  • ватмани 30 шт.
  • бейджики 30 шт.
  • листи паперу 50 шт.
  • ручки 30 шт.

Міський голова з посмішкою погодився та запропонував додатково кава-паузи на всі три дні. Наступною задачею було зібрати молодь.

За 10 днів ми обійшли 10 технікумів та училищ в нашому місті та завітали в Дніпродзержинський державний технічний Університет. Зустрічались з активом навчальних закладів, представниками студентського самоврядуванням.

З 02 по 16 жовтня 2010 року було проведено три тренінги вихідного дня. Їх основними темами стали «Лідерство», «Роль молоді в житті місцевої громади», «Громадська діяльність», «Основи місцевого самоврядування», «Проектна діяльність».

Цікаво, що проект не завершився 16 жовтня, - він зажив своїм життям. Ідея, яку запропонувала одна з команд учасників перетворилась на новий проект, що отримав підтримку на конкурсі молодіжних ініціатив від Управління у справах сім’ї та молоді.

Коментар дегустатора
Ніка Саєнко “З проекту “Я - громадянин свого міста”, два роки тому почалась моя громадська діяльність. Я відкрила для себе спосіб, як проводити свій вільний час цікаво та змістовно”.

Контакти шеф-кухаря: Зезюліна Катерина, голова ДОМГО “МІКС”, +38097 640 77 27 [email protected], miks.org.ua

Контакти

Коментарі

Оксана Штих   4270 днів тому   #  

Молодцы!

  •   Пiдписатися на новi
Ситченко Діна   4249 днів тому   #  

В разделе "Спосіб приготування" понравилась небольшая доза иронии на свои действия: как это знакомо...
Когда приемлемое не даёт результат, приходится делать то,о чём раньше и думал с содроганием... МОЛОДЦЫ! надо уметь себя заставить делать определённые вещи для достижения высокой и светлой цели, главное, чтоб было вдохновение!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.