bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху від громади смт. Любимівка: маленькі кроки до великих перемог
22.09.2015

Як тільки я переїхав жити із Запоріжжя до селища Любимівка, що на Херсонщині, відразу впала в око відсутність у селищі спортивних та дитячих майданчиків. І це в населеному пункті, в якому проживає майже 6 тисяч людей! Ще я помітив, що люди почали менше спілкуватися між собою. Пам’ятаю, як у дитинстві приїжджав до своїх бабусі та дідуся, як люди ввечері виходили на вулицю, ділилися новинами, спілкувалися, товаришували. Зараз біля багатьох подвір’їв зникли лавки, люди менше спілкуються та довіряють один одному, після роботи намагаються скоріше дістатися до комп’ютера чи телевізора. Так в мене з’явилася ідея створити не просто майданчики для розваг, а майданчики, де люди зможуть збиратися, знайомитися та більше спілкуватися між собою.

Спочатку було важко зібрати команду однодумців. У селищі мене майже ніхто не знав. Тож створив ініціативну групу, до якої увійшли мої знайомі. Ці люди не були активістами, тому відразу вони скептично поставилися до моєї ідеї зі створення майданчиків. Спочатку більшість роботи довелося виконувати саме мені, але коли люди побачили, що процес пішов, почали включатися активіше. Так крок за кроком сформувалася команда дійсно активних мешканців нашої громади. Головні інструменти – це наполегливість, впевненість у своїх силах та дія. Обов’язково треба робити перший крок, бо він є основним. Іноді гарні задуми так і залишаються нездійсненими мріями, бо ми не наважуємося зробити перший крок.

Ми підготували проект зі створення майданчика, розробили інформаційні листівки, щоб максимально ознайомити та залучити до реалізації проекту місцеве населення. Почали збирати кошти, знайшли старі гойдалки, відремонтували та пофарбували їх. Закупили деревоматеріали та створили власноруч дитячу гірку.

Побачивши, що справа рухається вперед, нам почали допомагати місцеві підприємці. Вони підготували та передали залізні опори для гойдалок та гірок. Коли почали облаштування майданчику, до нас прийшли місцеві жителі і запропонували свою допомогу.

При реалізації такого проекту треба максимально залучати місцевих жителів, а не тільки активістів. Як прикладеш до чогось свою руку, то більше цінуватимеш. Варто залучати кошти не тільки спонсорів, донорів, активістів, а й жителів громади. Тоді люди розуміють, що це їхній майданчик, зроблений за їхні гроші. А своє завжди ближче.  

Реалізувавши цю задумку, люди почали більше спілкуватися, проводити час разом, а головне – з’явилася довіра один до одного.

«Я дуже мріяла побудувати дитячий майданчик, щоб діти могли гратися, проявляти себе, спілкуватися. Моя мрія почала стрімко реалізовуватися, я з радістю приєдналася до ініціаторів та активістів, які дружно, активно будували дитячий майданчик. Це було весело і приємно, велика спільна плідна праця об’єднала нас. Завдяки цьому всьому я відчула себе потрібною не тільки своїй родині, але й суспільству, для якого я можу зробити щось корисне», – Ліля Тимошенко.

«Як тільки ми почали втілювати свої ідеї в реальність щодо створення та побудови дитячого майданчика, скажу чесно, спочатку були невеликі сумніви, що зможемо зацікавити населення, що вони повірять в нашу ідею. І все-таки спільними зусиллями ми це зробили, побудували дитячий майданчик, на якому зараз кожного дня бавиться дітвора і радіють батьки», – Ліля Корсун.

Рецепт успіху опублікований в межах конкурсу для представників місцевих громад на кращий рецепт успіху «Успішні приклади залучення громадян до розвитку громади», який триватиме до 22 вересня 2015 року. Ваші коментарі наближують учасників до перемоги!

Контакти

Коментарі

Корсун Лілія   3138 днів тому   #  

Шалена ейфорія на душі коли бачиш,як бавляться діти,спілкуються між собою матусі на майданчику,який ти побудував власноруч і вклав туди серце і душу,а також трохи фізичної сили))))з іншими не байдужими,активними людьми,які повірили в свої сили,змогли і долучилися до такої благодійної справи,як побудова ДИТЯЧОГО МАЙДАНЧИКА!!!!!І це ще не все!!!!!!!І надалі будемо творити,діяти,будувати,організовувати добрі,приємні справи,які будуть приносити тільки користь та приємні емоції суспільству.Адже,в доброті та єднанні сила!!!!!!!!!!

  •   Пiдписатися на новi
Алена Корсун   3138 днів тому   #  

Я дуже вдячна тім хто все-таки наважився допомогти побудувати майданчік! І я сподіваюсь що ніхто про це не пожалкував) Окрема подяка Володимиру Жданову,за те що дав цю ідею по благоустрою деякого куточка селища.

  •   Пiдписатися на новi
вова шибун   3138 днів тому   #  


як классно все зробили,а волейбольний майданчик-взагалі ульот!!!!!!!Тепер є чим займатися кожного вечора,тренуватись та грати в волейбол!!!

  •   Пiдписатися на новi
Вова Щиров   3138 днів тому   #  

Бажаю успіху цьому проекту!))))

  •   Пiдписатися на новi
Владимир Жданов   3137 днів тому   #  

Ми всі молодці. Багато гарної роботи зробили і ще є до чого првгнути ;)

  •   Пiдписатися на новi
Іванова Вікторія   3137 днів тому   #  

Я дуже вдячна нашій ініціативній групі,всім небайдужим жителям селища Любимівка,всім хто приймав участь у побудові дитячого майданчика,а окремо Володимиру Жданову,що зміг об'єднати таку кількість людей для виконання такої благодійної справи.І вірю,що ми всі разом і "гори звернемо".Все ще попереду!!!!!Ми віримо у щасливе майбутнє!!!!!!!

  •   Пiдписатися на новi
Тимошенко Лілія   3137 днів тому   #  

Дуже приємно спостерігати як бавиться на побудованому майданчику весела дітвора))). Їхні усмішки зігрівають душу і нагадують про те, що сили та час які були вкладені в побудову майданчика були недаремними. Хочіться і надалі працювати, робити добрі справи та приносити користь суспільству!!! Ми всі молодці! Разом ми велика СИЛА!!!!!!

  •   Пiдписатися на новi
Шакало Дмитро   3137 днів тому   #  

Дякую ініціативній групі та активістам, які об'єдналися і побудували чудові майданчики. Дуже приємно працювати разом з вами!!!!

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Савонік   3137 днів тому   #  

Нарешті з'явилося місце, де дітлахи можуть погратися, а молодь відпочити з користю для здоров'я! Безмежно вдячна всім, хто робить цю корисну справу!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.