bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Володимир Герман: «Щоб бути успішним у веденні бізнесу, слід оперативно реагувати на зміни»
04.01.2020

У новому році ми продовжуємо надихати вас історіями успіху підприємиців, які відвідали тренінг «Розпочни свій бізнес», ініційований Міжнародною організацією праці та Ресурсним центром ГУРТ. Цього разу читайте про зварювальника Володимира Германа (31 рік, м. Рівне), який допомагає бізнесу вирішити проблему персоналу – одну з найболючіших на сьогодні. 

***

Я проводжу курси зварювальників згідно з Європейськими стандартами якості. Моя діяльність спрямована на підвищення рівня кваліфікації зварювальних робіт. Це професія, яка завжди буде в дефіциті, оскільки жодна з галузей не може обійтися без подібних послуг. Це стосується як виробництв, так і, наприклад, магазинів, які мають обладнання з металу або ж полиці, на яких стоятиме товар. Моїми клієнтами є вітчизняні та іноземні підприємства, які постійно шукають самостійних зварювальників, знають та розуміють, що таке якість і візуальна естетика.

Почалося все з того, що на виробництво деталей до вітрових електростанцій за кордоном був дуже великий набір зварювальників. Однак проблема полягала в тому, що хороший зварювальник в Україні не міг дати належної якості зварного шва згідно з нормами ЄС. Кращих або ж просто здібних до швидкого навчання ми брали на роботу і вчили їх спочатку. Потім я почав моніторити ринок освітніх послуг і виявив прогалину в цій галузі.

Отримавши свій перший сертифікат ЄС, що дає право виконувати зварювальні роботи, я зрозумів, що таких навиків в Україні не отримати. Після тренінгу «Розпочни свій бізнес» я отримав чітке усвідомлення того, як маю організувати діяльність та побудувати правильний маркетинговий план. Звісно, безцінними були поради і чіткі вказівки тренерів щодо того, на чому акцентувати свою діяльність. Крім того, під час тренінгу я зміг почути понад 20 різних думок щодо моєї діяльності – як позитивних, так і критичних.

Після тренінгу я продовжив співпрацю з тренерами. Звертаюся до них за порадами щодо маркетингу та побудови бізнес-процесів. Беру участь у засіданнях Інтелектуального бізнес-клубу, створеного за ініціативи рівненського Центру сприяння бізнесу. Почав отримувати від учасників клубу корпоративні замовлення на підвищення кваліфікації та підготовку зварників для рівненських компаній. Це дозволяє не лише дати шанс людям, які хочуть спробувати себе в новій професії, але й допомогти бізнесу вирішити проблему персоналу – одну з найболючіших на сьогодні.

Зворотній зв’язок від потенційних клієнтів на тренінгу – це дійсно круто. Соціальним ефектом своєї справи вважаю те, що з підняттям рівня кваліфікації працівників гарантоване підвищення їхньої заробітної плати.

Щоб бути успішним у веденні бізнесу, слід оперативно реагувати на зміни, правильно обирати пріоритети, працювати над пошуком надійних партнерів, мати стратегію та «грати в довгу».

Рецепт успіху опублікований у рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який здійснюється Міжнародною організацією праці у співпраці з Ресурсним центром ГУРТ за фінансування уряду Данії.

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   1558 днів тому   #  

Чудова стаття! Дуже дякую панові Володимирові за чудову діяльність :-)
Цю статтю треба показувати усим ватникам, щоби у них потроху синтезувалося розуміння, чому "заводи порізали" і який справжній шлях підйому української економіки.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Юрський   602 дні тому   #  

У Володимира дуже далекоглядна ціль та перспективна діяльність - підняття рівня кваліфікації українських зварювальників до нормативів ЄС. Тобто і в Європі його учні зможуть працевлаштуватись без необхідності довгої перепідготовки і в Україні завжди знайдуть пристойно оплачувану роботу.
Молодець, Володимир. Успіхів Вам!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.