bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТ: шість навчально-практичних центрів з підготовки сучасних сантехників створено!
12.10.2016

Ресурсний центр ГУРТ успішно виконав важливий етап чотирирічного українсько-швейцарського проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні», що фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC) у партнерстві з компанією Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ: створено шість міжрегіональних навчально-практичних центрів з підготовки монтажників санітарно-технічних систем та устаткування. Незабаром сучасні сантехніки з’являться у Київській, Дніпропетровській, Одеській, Полтавській, Рівненській та Чернігівській областях.

«Коли ми тільки-но розпочинали впровадження проекту, в якості майбутнього очікуваного результату ми демонстрували фото усміхненої бабусі, яка щиро радіє наслідкам зустрічі із сучасним висококваліфікованим сантехніком-професіоналом», – згадує Богдан Маслич, менеджер проекту, виконавчий директор Ресурсного центру ГУРТ.

Сьогодні, з початком роботи шести навчально-практичних центрів з підготовки монтажників санітарно-технічних систем та устаткування, ймовірність зустріти задоволену послугами сантехніка бабусю в Україні значно зростає. У професійно-технічних навчальних закладах, що беруть участь у проекті, зараз навчається понад 300 майбутніх сантехніків. Їхня кількість щороку зростатиме, адже на якісних фахівців є великий попит на ринку праці.

Державно-приватне партнерство – це новий, поки що малопоширений в Україні інструмент соціального та економічного розвитку. Зараз бізнесу в нашій країні доволі не просто вжитися в роль соціального інвестора, який думає стратегічними категоріями, а не сьогоденними продажами. Для Швейцарської агенції розвитку та співробітництва це перший подібний проект не тільки в Україні, але й в усій Східній Європі. Тож цінний досвід здобувається щодня.

«Нас часто запитують: де ГУРТ, а де сантехніка? Який зв’язок? Все просто: одним зі стратегічних пріоритетів діяльності ГУРТа є дієве реформування України. Цей проект дозволяє нам створити приклад успішного реформування сфери професійно-технічної освіти. Ми не є виконробами, які займалися винятково створенням сучасної матеріально-технічної бази для підготовки сантехніків. Це був важливий етап реалізації проекту, але на нього пішла тільки третина ресурсів, що виділяється донорами проекту. Наші головні зусилля спрямовані на реформування системи підготовки сантехніків: впровадження нової навчальної програми, розроблення сучасних навчальних матеріалів, перепідготовку викладачів і майстрів виробничого навчання, налагодження ринково орієнтованої діяльності новостворених навчально-практичних центрів», – додає Богдан Маслич.

Зокрема, у рамках проекту Ресурсний центр ГУРТ вже забезпечив оновлення державного стандарту професійно-технічної освіти за спеціальністю «монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», а також розроблення навчальних посібників «Водовідведення», «Водопостачання», «Креслення», «Основи матеріалознавства», «Опалення», «Основи слюсарної справи», «Труби та арматура».

Досвід впровадження проекту державно-приватного партнерства є надзвичайно цінним для Ресурсного центру ГУРТ як надійного виконавця масштабних проектів міжнародної технічної допомоги в Україні.

Контакти

Коментарі

Іван Болокан   2541 день тому   #  

https://www.facebook.com/Odessa-Interregional-Educational-And-Practical-Center-1305567426149156/

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.