bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Історії успіху ГСД «Бачення Життя»: як знайти те, що вам подобається і є корисним для інших
04.02.2016

ГУРТ продовжує серію публікацій, присвячених історіям успіху учасників Четвертої всеукраїнської школи самодопомоги, яку впроваджував Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з БРГО «Життя без шкідливих звичок». Щочетверга протягом наступних декількох тижнів ми знайомитимемо вас із випускниками Школи, які успішно використовують здобуті знання на практиці, допомагаючи собі та іншим. Цього разу досвідом поділився Ігор Резнік, засновник групи самодопомоги «Бачення Життя».

***

Під час першої навчальної сесії Четвертої всеукраїнської школи самодопомоги тренери Раїса Кузьменко й Олександр Старовойтенко дали нам шалений заряд енергії, завдяки чому я нарешті започаткував власний міжнародний проект «Life Vision», або «Бачення Життя». Його метою стало розкриття людського потенціалу шляхом надання консультацій, проведення інтерактивних семінарів і зустрічей в форматі груп самодопомоги.

ГСД «Бачення Життя» спрямована на формування щасливих, успішних і здорових особистостей. На сьогодні ми вже провели три групи самодопомоги – одну україномовну та дві англомовні. Під час зустрічей учасникам пропонувалися дієві психологічні інструменти з поліпшення особистісних рис, ефективного використання свого життя та реалізації у професії.

Групи проходили в трьох різних місцях. Перша група відбулася в коворкінговому просторі «Art House» (м. Ірпінь). Наступна – в дискусійному клубі «Lets Talk» (м. Ірпінь), а третя – в Американському ресурсному центрі Janet C. Demiray English Teacher Resource Center – «ETRC» (м. Київ).

Проведення англомовних груп переслідували чотири основні цілі:

  • матеріальна – отримання майданчику та обладнання для проведення заходу
  • інтелектуальна – здобуття корисної інформації, обмін власним досвідом та практика іноземної мови
  • соціальна – зустріти однодумців, зрозуміти, що не один ти живеш із такими проблемами, а головне – об’єднатися для реалізації спільних проектів
  • психологічна – можливість подивитися на речі іншими очима. А саме, коли ви чуєте одне і теж слово на різних мовах, в свідомості з’являються різні образи. Наприклад, для тих хто живе в Ірпені, слово «ліс» українською може асоціюється з соснами, а англійською з секвоями.

Цільовою аудиторією ГСД «Бачення Життя» є соціально активні люди, які прагнуть покращити своє життя шляхом обговорення тем щодо покращення власного характеру, створення гармонійного життя, професійної орієнтації, практики англійської мови, можливостей розвитку бізнесу та соціального внеску.

У першій зустрічі взяло участь 8 учасників, у другій – 19, у третій – 20. Говорили про те, як знайти своє призначення, правильно розуміти причинно-наслідкові зв’язки, психологію успіху й складові щасливого життя. Учасникам сподобалася отримана інформація, хоча деякі питання викликали бурхливу дискусію. Люди обмінювалися думками, як стати успішною, сильною та ресурсною особистістю. Практичні завдання надихнули багатьох учасників експериментувати з власним життям і спостерігати позитивні зміни. Також слід відзначити активний інтерес учасників до формування позитивних звичок, що легко застосувати в повсякденній практиці.

Хочу зазначити, що успішному проведенню ГСД «Бачення Життя» сприяло багато чудових людей, організацій і навчальних програм. Поряд із інформацією, наданою під час Школи самодопомоги, мені дуже допоміг практичний досвід реалізації міжнародного проекту UNDC з профілактики людських залежностей, а також участь у Програмі «Молодіжний працівник» і в англомовних заходах Американського ресурсного центру «ETRC».

 Більшість тем для обговорення ми знаходимо в презентаціях, які проводимо в першій половині заходу з метою створення інформаційного поля для роздумів. Разом із цим, багато прикладів надходять із моєї консультативної практики. Такий підхід дає можливість залучити учасників ГСД до створення книги відео-тренінгу «Знайди своє призначення».

Одним із елементів, що зробить цю книгу унікальною, буде якісне відео з реальними розповідями героїв, що супроводжуватиметься коментарями та рекомендаціями щодо грамотного використання людських ресурсів. Отже, ті в кого є нестримне бажання долучитися до процесу і увійти в історію, welcome!

Постійна група самодопомоги складатиметься з 22 осіб, які навчатимуться методикам покрашення основних 22 рис характеру, що суттєво впливають на реалізацію людського призначення.

Курс розрахований на два роки з періодичністю зустрічей один раз на місяць. Серед учасників мають бути: музикант, художник, письменник, вчитель, правоохоронець, військовий, рятувальник, дипломат, політик, благодійник, юрист, модель, ремісник, спортсмен, доктор, бізнесмен, кухар, психолог, філософ, священнослужитель, мандрівник і професійний відео-оператор.

Як ви здогадалися, це буде цікавий проект. А основна ідея курсу криється в наступному висловлюванні: «Наші думки призводять до дій, дії формують звички, звички формують характер, а характер творить долю». Місце не може залишатися порожнім, тому тільки сильна позитивна звичка зможе замінити негативну.

Знайдіть те, що вам подобається і є корисним для інших, та станьте в цьому найкращим. Бо коли ви робите те, що любите, це дає вам СВОБОДУ, а коли ви любите те, що робите, це дає вам ЩАСТЯ!

Контакти

  • Ігор Резнік
  • Засновник міжнародного проекту розвитку особистості «Life Vision»
  • [email protected]
  • +38 (093) 010-70-27

Коментарі

Ігор Алексєєв   2744 дні тому   #  

Надзвичайно корисна і цікава справа!
Дуже хочеться більше дізнатися про проєкт - "короткою чергою вистрілило" на початку року три ГСД, а чи продовжується щось таке надалі?
Також я не розумію, чому вибір був зроблений на користь анґлійської мови - таким чином відсікається багато потенційних учасників, і саме з тієї аудиторії, яка найбільше потребує профорієнтації, формування життєвої візії.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.